LLARGMETRATGES
L’Endemà
 • Compartir:
L’Endemà
SINOPSI
image movie

La pel·lícula comença amb la convocatòria d’un càsting per seleccionar els protagonistes de L'Endemà

EL DRET A DECIDIR ÉS UN FET. PERÒ DECIDIM FER QUÈ?

La gran majoria dels catalans vol decidir si Catalunya ha de tenir un estat propi o no. Un percentatge de la població té dubtes, interrogants substancials sobre com posicionar-se davant una consulta. No tenen clar que pagui la pena crear un nou estat. Tenen vincles emocionals profunds amb el poble espanyol. Dubten de la viabilitat de Catalunya com a estat. Temen que els jubilats no cobrin les pensions, que les empreses catalanes perdin mercat i llocs de treball, que l’atur encara augmenti més. L’ENDEMÀ vol aclarir els nombrosos dubtes dels indecisos. Vol analitzar la realitat des d’una mirada oberta, crítica i gens convencional. Des d’uns ulls que tinguin en compte les preocupacions quotidianes del conjunt dels catalans.

El dret a decidir és un fet. Però decidim fer què?
Com ha de ser el nou Estat de Catalunya?
I com es pot relacionar amb Espanya d’igual a igual?
La pel·lícula comença amb la convocatòria d’un càsting per seleccionar els protagonistes de L’ENDEMÀ. El càsting es fa a una fàbrica del Poblenou. Els seleccionats: el Pep, l’Andreu, la Carla i la Sílvia, que vehicularan les situacions dramatitzades del guió.
Els joves assumeixen la responsabilitat de fer preguntes. Parlen entre ells. Miren de resumir les opcions que hi ha. Els sembla que quedar-se igual és una mica perillós, perquè si hi ha tanta gent que vol canviar les coses, les tensions continuaran. En aquest punt arrenca el documental.

Amb la participació de
Xavier Sala-i-Martin, Germà Bel, Jordi Basté, Lluís Cabrera, Eduardo Reyes, Vicenç Villatoro, Jordi San José, Isidre Sierra, Joan Manuel Tresserras, Ismael Palacín, Fèlix Martí, Imma Juan, Raül Romeva, Ramon Folch, Marcel Coderch, Jordi Armadans, Enric Canet, Carme Porta, Mar Gaya, Gerard Esteva, Xavier Martínez-Celorrio, Carles Duarte, Miquel de Palol, Manel Esteller, Antoni Trilla, Jaume Morató, Guillem López Casasnovas, Daniel Albalate, Albert Pont, Joan Caball, Àngels Guiteras, Sor Lucía Caram, Antoni Comín, Xavier Martínez Gil, Núria Bosch, Modest Guinjoan, Gemma Sendra, David Monllau, Santiago Vidal, Amaya Olivas, Eduard Sagarra, Salvador Cardús, Jaume López, Clara Ponsatí, Graham Watson, David Martin, Maria Badia, Ramon Tremosa i Ramon Carbonell.
COL·LABORADORS
CÀSTING I EQUIP TÈCNIC
 • ANY
  2014/
 • GUIÓ
  David Cirici/ Isona Passola/ Lluís Reales/
 • DIRECCIÓ
  Isona Passola/
 • PRODUCCIÓ
  Aleix Castellón/ Alba Forn/
 • REALITZACIÓ
  Hug Cirici/
 • PRODUCCIÓ EXECUTIVA TVC
  Jordi Ambròs/
 • FOTOGRAFIA
  Josep Maria Civit/ Hug Cirici/
 • MUNTATGE
  Raúl Román/
 • SO
  Albert Royo/ Joan Redondo/ Àlex Pérez/
 • MÚSICA
  Albert Guinovart/
image character
Joan Rubert Amargós
PEP
image character
Eva Espejo
SÍLVIA
image character
Anna Gonzalvo
CARLA
image character
Ventura López Kalász
ANDREU
image character
Pep Cruz
COL·LABORACIÓ ESPECIAL
image character
Queco Novell
COL·LABORACIÓ ESPECIAL
previous
next